recept

KOLAČ TOP TOPOVA: Spoj nutele, lješnjaka i vanilije čini ga savršenim

23.03.2021.
u 08:26

Donosimo vam recept kolača "Top topova". Probajte napraviti, nećete se razočarati. 

Tijesto:

✦7 bjelanjaka

✦200 g šećera

✦6 žlica brašna

✦1 prašak za pecivo

✦200 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema: Izmiksati bjelanjke u snijeg, te po­stupno dodavati šećer. Dodati pomiješano brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnja­ke, te sjediniti pjenjačom. Smjesu uliti u ka­lup dimenzije 23 x 35 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 20 – 25 minuta, piše u knjizi Moji čokoladni kolači.

Međusloj:

✦Nutella

✦250 g petit keksa

Prirema: Vruć biskvit premazati Nutellom i na to složiti petit kekse močene u mlijeko.

Krema:

✦7 žumanjaka

✦7 žlica šećera

✦2 pudinga od vanilije

✦700 ml mlijeka

✦100 g bijele čokolade

✦125 g margarina

Priprema: Pomiješati žumanjke sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Dodati pripremljene sastojke u uzavrelo mlijeko i kuhati u gustu kremu. U vrućem otopiti bijelu čokoladu, a u ohlađe­no dodati izrađen margarin sobne tempera­ture. Staviti kremu na kekse.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice ulja

Priprema: Čokoladu i ulje otopiti na pari, malo ohladiti i preliti po kremi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije