Kolač rogača i jabuka

02.03.2024.
u 08:59

dulje vrijeme planiram objaviti neki recept s rogačem, no ova vrijedna namirnica nikako da dođe na red. Sada vam konačno predstavljam odličan kolač od rogača i jabuka, koji je vrlo sočan, te iznimno ukusan. Toliko je dobar da ga vole i oni koji nisu pretjerani ljubitelji ove namirnice.

Naime, budući da je ovo istovremeno i kolač s jabukama, okusi su vrlo ujednačeni. Tako se pomalo opori okus rogača savršeno slaže s kiselkasto slatkim jabukama, sve zajedno u finom okusom bogatom biskvitu. Kad se svemu doda završna glazura od čokolade, sve zajedno postaje prava rapsodija okusa. Ovo je jedan od onih domaćih kolača u kojima se uživa u svakom zalogaju.

KOLAČ OD ROGAČA I JABUKA KOJI OSTAJE SOČAN DANIMA

Ono što trebate znati je i to da ovaj kolač svoju sočnost može zadržati danima. Bit će jednako ukusan, zapravo možda i još ukusniji jer će se okusi bolje prožeti kad malo odstoji. Naravno, kod nas se uvijek odmah pojede, te u pravilu maksimalno izdrži dan do dva. No dobro je znati da ga možete napraviti unaprijed za neku prigodu, te će i dalje biti iznimno ukusan.

Svakako preporučujem da ga napravite, jer ovo je zaista pravi klasik u kojem će uživati cijela obitelj. Kolač od rogača i jabuka savršen je da ga napravite za vikend, budući da izrada nije previše zahtjevna, a rezultat na stolu oduševit će sve prisutne.

Sve detalje kako napraviti ovaj fini sočni kolač potražite u novom video receptu, kao i u tablici u nastavku ove stranice:

Besplatno se prijavite na naš YouTube kanal OVDJE, kao i na Receptturin newsletter kako bi uvijek među prvima dobili naše nove recepte. 

SASTOJCI 

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g mljevenog rogača
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 velike jabuke

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

UPUTE

 

  • Razbiti jaja u većoj posudi.

  • Dodati šećer i vanilin šećer i pjenasto umutiti.

  • Uliti mlijeko i ulje i kratko promiješati.

  • U zasebnoj posudi pomiješati brašno, mljeveni rogač i prašak za pecivo.

  • Ovu suhu smjesu u nekoliko puta sipamo u pjenastu smjesu i svaki puta miješamo mikserom.

  • Oguliti i očistiti oprane jabuke pa ih izribati.

  • Dodati jabuke u smjesu i sve dobro ručno izmiješati.

  • Protvan dimenzija 33×19 namastiti i pobrašniti.

  • Uliti smjesu za biskvit i poravnati.

  • Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

  • Ispečeni biskvit izvaditi iz pećnice pa ohladiti na sobnu temperaturu.

  • Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuhanje s uljem pa prohlađenu preliti po ohlađenom kolaču.

  • Pustiti da se glazura stvrdne prije rezanja i posluživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata