uživajte u sjajnom okusu

Kolač koji se jede za doručak: Savršenstvo od čokolade i banane koje ćete rado reprizirati

Shutterstock
09.02.2024.
u 08:23

Da bi dobili ukusan kruh, važno je koristiti iznimno zrele banane. Znate one sa smeđim točkama na kori koje izgledaju kao da biste ih trebali baciti u smeće? Nemojte to činiti. Takve banane daju najbolji banana kruh.

Čokolada i banana sjajan su par. Ako pripremate klasični banana kruh, dodajte nešto čokoladnih kapljica u smjesu i uživajte u sjajnom okusu. Ako želite još bogatiji i raskošniji desert, u smjesu umiješajte i kakao prah.

Da bi dobili ukusan kruh važno je koristiti iznimno zrele banane. Znate one sa smeđim točkama na kori koje izgledaju kao da biste ih trebali baciti u smeće? Nemojte ih bacati u smeće. Takve banane daju najbolji banana kruh. 

Nemate li dane na raspolaganju za čekanje da banane konačno posmeđe, možete ih prethodno kratko ispeći u pećnici (desetak minuta u kori na 110 stupnjeva Celzija) ili ih zatvorite u papirnatu vrećicu zajedno s jabukom pa ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata. Višak zrelih banana sačuvajte tako da ih narežete na ploške i zamrznete u plastičnoj vrećici pa iskoristite za superkremaste smoothieje.

Najbolje od svega? Ovaj je recept za banana kruh tako jednostavan i lagan da ga mogu napraviti i najveći amateri u izradi kolača. Za pripremu vam ne treba mikser, niti nikakvi posebni alati. Samo malo strpljenja dok čekate da se kruh ispeče, piše Pufniker.hr

Sastojci za čokoladni banana kruh:

  • 175 g brašna
  • 160 g smeđeg šećera
  • 100 g čokoladnih kapljica
  • 75 g rastopljenog maslaca
  • 20 g kakao praha
  • 3 zrele banane
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice sode bikarbone
  • ¼ čajne žličice pimenta u prahu
  • prstohvat soli

Priprema čokoladnog banana kruha:

  1. Namastite kalup za kruh i stavite sa strane. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Banane pretvorite u pire s vilicom. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem, smeđim šećerom, jajetom i ekstraktom vanilije.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, piment i sol.
  4. Suhe sastojke umiješajte u smjesu na bazi banana i dobro promiješajte.
  5. Na kraju dodajte čokoladne kapljice.
  6. Prebacite smjesu u namašćeni kalup za kruh i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevihj stupnjeva oko 50 minuta, odnosno dok se termički ne obradi do kraja.
  7. Ohladite čokoladni banana kruh prije posluživanja. Dobar tek!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije