FUCZ

Kod Goražda iskopali i uklonili 430 mina

11.11.2017.
u 16:12

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iskopali su i uklonili 430 mina na lokalitetu Glamoč kod Goražda.

Pripadnici goraždanskog A i B tima FUCZ, zajedno sa šefom Odsjeka za uklanjanje minsko eksplozivnih sredstava FUCZ Seadom Vranom rano jutros su započeli s akcijom pretrage terena, a iskopano je i uklonjeno ukupno 430 mina (424 mine PMR 2, pet mina PMA 3 i jedan PROM), priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

"U skladu sa standardnim operativnim procedurama te mine će se uskladištiti i u narednom razdoblju uništiti na za to predviđenoj lokaciji".

Građevinska tvrtka angažirana na poslovima izgradnje puta prijavila je u petak u poslijepodnevnim satima da su njihovi radnici, na lokalitetu Glamoč u blizini sela Podhranjen u općini Goražde, naišli na nepoznata sredstva za koja su posumnjali da je NUS.

O tome su obavijestili Županijsku upravu civilne zaštite Goražde (KUCZ), a oni policiju i tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Goražde.

Tim FUCZ ustanovio je da se radi o minama odbačenim i zakopanim nakon posljednjeg rata na tom području, te da postoji sumnja da ih je još zakopano na toj lokaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?