Sastanak s Mušićem

Kod donošenja zakona osnažiti sudjelovanje lokalne zajednice

11.10.2017.
u 10:38

Rukovodstvo Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom Predsjedništva Hamdom Ejubovićem i direktoricom Vesnom Travljanin i suradnicom Zlatom Turkić posjetili su predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića.

S obzirom na značajnu ulogu i obvezu Saveza, proisteklu iz Zakona o principima lokalne samouprave, u zastupanju lokalnih zajednica a posebno u oblasti zakonodavstva, rukovodstvo je istaknulo veliki značaj i potrebu potpisivanju trilateralnog sporazuma između Saveza, Vlade Federacije BiH i Parlamenta Federacije BiH.

Sporazumom bi bila predviđena aktivnija uloga Saveza u radu radnih tijela Parlamenta Federacije BiH na pripremi zakonskih rješenja koja se tiču lokane samouprave. Mušić je izrazio zadovoljstvo organiziranjem
sastanka posebno uvažavajući važnost rada i razvoja lokalne zajednice.

Podržao je inicijativu da se, u idućem razdoblju, kod donošenja zakona u što većoj mjeri osnaži sudjelovanje lokalne zajednice. Nesputavanje lokalnih zajednica u njihovom razvoju je veoma bitno kao što je i ostvarenje skladnog funkcioniranja svih ostalih razina, a resursi koji se nalaze na njihovom prostoru moraju biti, prije svega, od njihovog interesa što u velikoj mjeri nije slučaj, istaknuo je Mušić, priopćeno je iz SOGFBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije