Izetbegović:

Koalicija bi trebala opstati bez obzira na odnose lidera stranaka

Izetbegović
Foto: FENA
31.10.2016.
u 21:35

Odnosi između predsjednika dvije vladajuće stranke u Federaciji BiH, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića jesu ''zahladili'', ali to se ne bi trebalo odraziti na rad koalicije, rekao je Izetbegović novinarima nakon sjednice Kolegija Stranke demokratske akcije.

Kazao je da je Kolegij SDA osudio Radončićeve izjave na sudu u Prištini.

- Unatoč tome, Kolegij smatra da bi Bošnjačka koalicija trebala opstati bez obzira na odnose Radončić-Izetbegović, naravno, ako lideri obje stranke imaju snage izdići državni i nacionalni interes iznad vlastitih odnosa - istakao je Izetbegović.

SDA će, naglasio je, uložiti trud da koalicija opstane, ali, dodaje, neće ostati nijemi niti dužni kada se iznose neistine o stranci, a osobito o Aliji Izetbegoviću.

Komentirajući izjavu da iza ubojstva Ramiza Delalića stoji "bošnjačka mafija" rekao je da sud donosi odluku na osnovu činjenica, a da ta tvrdnja nije takva.

- Nije fer i ljudski praviti 'intervjue' s mrtvim Ramizom Delalićem i na bazi takvog 'intervjua' optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića - istakao je Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?