Jozo Bagarić

Klubu HDZ-a i HNS-a stalo da pomogne kvalitetnim rješenjima braniteljskoj populaciji

Jozo Bagarić
20.12.2016.
u 16:34

Predsjednik Kluba zastupnika predvođenih HDZ-om BiH Jozo Bagarić izjavio je Feni da je danas na Kolegiju Zastupničkog doma Parlamenta FBiH razgovarano kako da se riješi pitanje „nepravedno i nezakonito oštećenih branitelja - umirovljenih po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju".

Pripadnici Oružanih snaga BiH su umirovljeni iz profesionalnog sastava OSBiH po uredbama 1, 2 i 3 i po Zakonu o oružanim snagama s jasno definiranim isplatnim koeficijentom. Zakonom o prijevremenom povoljnijem umirovljenju njima je taj koeficijent smanjen na 1,0.

Osnovni zahtjev vojnih umirovljenika, koji su danas prosvjedovali ispred zgrade Federalnog parlamenta, jeste da im se vrati isplatni koeficijent na 1,485 budući da im je, kako navode, smanjen iznos mirovine od 20 do 70 posto.

- Naime, kako je nastajala ta kronologija problematike tako je i rješavana. Razgovarali smo kako po zakonu i zakonskim rješenjima vratiti u pravo tu populaciju. Očekuje se brzo da Vlada dostavi Prijedlog izmjena i dopuna navedenog Zakona u parlamentarnu proceduru da bi se nakon usvajanja zakona primijenio koeficijent 1,485 - istaknuo je Feni Bagarić.

Konkrektno, kaže da je Klubu HDZ-a i HNS-a stalo da doprinese i pomogne kvalitetnim rješenjima općenito u braniteljskoj populaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?