Sastanak u Jajcu

Klizište u Lučini sanirat će se da se promet može normalno odvijati

10.06.2016.
u 08:00

Na inicijativu predsjednika OO-a HDZ-a Jajce Ive Šimunovića održan je sastanak s ministrom prometa i veza Federacije BiH Denisom Lasićem i direktorom Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem. Sastanku su nazočili članovi Predsjedništva općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce. Na sastanku se raspravljalo o stanju cestovne infrastrukture u općini Jajce u nadležnosti JP Ceste Federacije BiH. Kako već više od dvije godine na magistralnoj cesti M-16 u mjestu Lučina postoji klizište i promet se odvija jednim prometnim trakom, potrebno je bilo od nadležnih institucija tražiti određene odgovore o projektu sanacije navedenoga klizišta, a uzimajući u obzir da nam dolaze dani Svetog Ive, gdje je poznato svetište u Podmilačju, tražilo se rješenje sanacije ovoga klizišta kako bi vjernici mogli s većom sigurnošću prometovati tom dionicom ceste. S obzirom da se bliži spomenuti blagdan, ministar prometa i veza u Federaciji BiH Denis Lasić založit će se kod mjerodavnih institucija da se interventno, privremeno, sanira dio klizišta i da se cesta pusti u punom profilu u promet dok se ne završi kompletan projekt sanacije.

Direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić ukazao je na problem sanacije toga klizišta i argumentirao zastoje iste, a odnosi se na privatno vlasništvo zemljišta koje bi zahvatila sanacija.

Planom investiranja u ceste Javno poduzeće Ceste Federacije BiH za 2017. godinu planira rekonstrukciju ceste Jajce – Skela, odnosno tunela Skela, kao i druge crne točke u naselju Mila kod mjesta Marjanovića Kuća.

Predsjednik Šimunović upoznao je goste i o problemima investiranja u lokalne ceste, kao i sa srušenim mostovima u Zdaljevcu, Prudima, te je zaključeno da se u suradnji s Općinom predlože određeni projekti o gradnji i asfaltiranju lokalnih cesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije