Pojedine općine zahvaćene

Klima pogodna za razvoj ‘mišje groznice’ u BiH

VL
Autor
Željko Andrijanić
27.06.2017.
u 12:00

U vrućim ljetnim danima neke životinje koje uglavnom rijetko susrećemo izlaze na otvorenu površinu i pojavljuju se među ljudima. Postoje i one životinje koje možemo vidjeti u bilo koje godišnje doba, ali se njihov broj intenzivirao u odnosu na neke ranije godine.
Miševi iz roda glodavaca ovih dana su na meti deratizatora u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Kako doznajemo od nadležnih tvrtki za deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju, više je prijava žitelja koji su u blizini svojih poljoprivrednih zemljišta vidjeli miševe, ali i u središtima gradova, gdje izlaze iz kanalizacija i napuštenih objekata.

Visoka temperatura

- Sve ide u nekom pogrešnom smjeru. Nema bezopasnih zmija koje jedu miševe jer ih ljudi ubijaju. Onda, sve je manje mačaka kao domaćih životinja, a koje također tamane glodavce. Uzimamo neke sumnjive preparate, ali ne vidim da oni nešto posebno pomažu u uništavanju miševa, govori nam jedan zemljoradnik iz zapadne Hercegovine.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?