Dan Oružanih snaga BiH

Kiseljačka vojarna “Mato Lučić Maturica” otvorila vrata posjetiteljima

18.11.2016.
u 08:00

Vojarna “Mato Lučić Maturica” u Kiseljaku, u kojoj su stacionirane 2. pješačka bojna i 5. pješačka brigada Oružanih snaga BiH, Danom otvorenih vrata, koji se održava već nekoliko godina, obilježila je Dan OS-a BiH koji se inače obilježava 1. prosinca. U sklopu manifestacije svi posjetitelji imali su priliku upoznati se sa svakodnevnim životom i radom pripadnika OS-a BiH. Svoje svakodnevne aktivnosti vojnici su posjetiteljima približili pokaznom vježbom “Svladavanje taktičke staze”, a djelatnici vojarne potrudili su se i organizirali i taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme kojima raspolažu njihove postrojbe; 2. pješačka bojna i 5. pješačka brigada OS-a BiH.

Kao i prethodnih godina, ovom su se događaju najviše obradovali najmlađi, učenici osnovnih škola. Tako su iz vojarne i ove godine, u suradnji sa županijskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, uputili poziv svim školama, no nažalost, odazvalo se tek nekoliko njih: OŠ Kiseljak, OŠ Brestovsko, OŠ Gromiljak, OŠ “Ivan Goran Kovačić” Fojnica te OŠ Novi Travnik.

Djeca su, naravno, bila oduševljena viđenim, počevši od samog kompleksa vojarne, naoružanja, tenkova, ali i pokaznih vježbi. Cijelom predviđenom rutom djelatnici vojarne brinuli su se za njihovu sigurnost, ali i potrudili se detaljno im objasniti viđeno. Odlična je ovo prilika da i civili zavire u strogo čuvane dijelove vojarne jer su Oružane snage neizostavan čimbenik opće sigurnosti, ali i dio našeg cjelokupnog društva.

U sklopu ove manifestacije organiziran je i malonogometni turnir na kojem su sudjelovale četiri ekipe: 2. pješačka bojna, ekipa Katarine Fojnica te ekipe srednjih škola iz Kiseljaka i Kreševa.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?