Ovo bi moglo biti jedno od najkišovitijih ljeta otkako se prati vrijeme

Kiša i pljuskovi do kraja mjeseca, ljetne vrućine tek za 15-ak dana

'20.08.2013., Rijeka - Kisa i pad temperature za desetak stupnjeva. Rijecani pod kisobranima setaju korzom. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
28.07.2014.
u 09:41

Dnevne temperature jedva će prelaziti 30 stupnjeva do kraja mjeseca

Kiša, pljuskovi, grmljavina - u znaku takvog vremena prošla je jučerašnja nedjelja u većem cijelu BiH. Apsolutno neočekivano vrijeme za ovo doba godine zbunilo je vjerojatno i neke medije koji su jučer objavili kako se na vrhu Bjelašnice nalazi 91 centimetar snijega, te kako je vrh ove planine osvanuo prekriven bijelim pokrivačem.

Atipično vrijeme

- Očito se radi o zabuni jer nemamo nikakve informacije da je pao snijeg bilo gdje u BiH. Vrijeme nije tipično za ovo doba godine, ali nismo došli u fazu gdje nam pada snijeg krajem srpnja - rekli su za Večernji list jučer u federalnom Hidrometeorološkom zavodu. U ponedjeljak će prijepodne biti, uglavnom, malo do umjereno oblačno. Sredinom dana i tijekom poslijepodneva u Bosni se očekuje postepeno naoblačenje, što će u Bosni uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina oborina u 24 sata: od 2 do 10, a u područjima s izraženijm oborinama iznad 15 l po četvornom metru. Jutarnje temperature se očekuju od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 22 do 31 stupnja.

Kiša i dalje

U utorak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana u Bosni se očekuje naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 22, a dnevne od 24 do 33 stupnja. U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Krajem dana i u večernjim satima oborine se očekuju u većem dijelu zemlje. Očekivana količina oborina u 24 sata: od 5 do 20, a u područjima s izraženijm oborinama oko ili iznad 30 l po m2. Jutarnje temperature će iznositi od 14 do 22, a dnevne od 22 do 30, na sjeveroistoku i jugu do 34 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. Unatoč kišnom vremenu, i jučer su zabilježene gužve na graničnim prijelazima. Očito da vremenske (ne)prilike nisu odgodile planove za godišnji odmor većini građana BiH, tako da se na prelazak granice čekalo i više od sat vremena. Meteorolozi najavljuju da će i početak kolovoza biti u znaku kiše i pljuskova, a tek sredinom kolovoza može se očekivati stabilizacija vremena i sunčano razdoblje.

Komentara 1

MI
Miki2
20:19 29.07.2014.

Grmi sijeva oluja se spremaaaaaa...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije