doboj

Kinezi grade modernu bolnicu od oko 90 milijuna KM

16.03.2019.
u 11:54

Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije “China Sinofarm International Corporation” Li Kan potpisali su ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88,568.717 KM bez PDV-a. Rok izgradnje bolnice, prema principu “ključ u ruke”, je 36 mjeseci, piše Biznisinfo. Prema idejnom projektu, nova bolnica koncipirana je u jednome, monolitnom objektu koji je jasno funkcionalno podijeljen po katovima, prizemljem sa šest katova, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

Osim središnjega objekta, predviđena je izgradnja i tehničkog objekta.

Zbog poplave iz 2014. godine koja je pogodila Doboj, u ovom idejnom projektu predviđeno je izdizanje temeljne postojećeg terena za 80 centimetara iznad površine.

Novi objekti bolnice proračunati su kao energetski učinkoviti. Svi odjeli i službe bolnice projektirani su u skladu s europskim standardima pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice. Nova bolnica je projektirana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije Republike Srpske te Zeničko-dobojske i Tuzlanske županije u Federaciji BiH. Raspolagat će s ukupno 468 kreveta, imat će glavni operacijski blok s četirima operacijskim dvoranama, urgentni blok s operacijskom dvoranom, dijagnostički centar s više od 22 razne radiološke i druge dijagnostičke procedure, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu s oko 20 specijalističkih konzultacija, onkološku dnevnu bolnicu... Projektirani su odvojeni ulazi za pacijente i osoblje i ulaz u urgentni blok.

Nakon izgradnje nove bolnice u Bijeljini, potpuno rekonstruiranog i izgrađenog Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, novoizgrađene i potpuno opremljene bolnice u Istočnom Sarajevu, počinje i realizacija projekta nove bolnice u Doboju, piše Biznisinfo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije