Bio je ovo u tehničkom smislu najzahtjevniji Pečat dosad

Kilometri kabela, čak 40-ak kamera...

29.05.2023.
u 18:22

Pripreme za 22. izdanje Večernjakova pečata trajale su, mogli bismo reći, 365 dana, od trenutka kad su spušteni zastori na prošlogodišnji 21. izbor Osobe godine

Već uhodana ekipa Večernjeg lista BiH, odnosno Večernjakova pečata i tradicionalnih partnera, dviju državnih televizija, BHRT-a u Sarajevu i HRT-a u Zagrebu, unatoč dosad tehnički najzahtjevnijem izboru Osobe godine, posao je odradila besprijekorno. No, nije bilo nimalo lako. Finalu manifestacije prethodili su mjeseci, tjedni, dani i sati priprema. Ili, bolje reći - 365 dana. Jer, čim se svjetla pozornice spuste na jedan, već počinju pripreme za sljedeći Pečat. Valjalo je pripremiti unutarnje i vanjske studije i scene u studijima, pozornice ispred simbola gradova, uz vrhunsko osvjetljenje, odnosno svjetlosne efekte, svojevrsnu igru svjetala i boja, postaviti crvene tepihe, razvući kilometre kabela... I sve to realizirati s gotovo 40 kamera. Pečat se, podsjetimo, emitirao iz triju država - BiH, Hrvatske i Francuske te šest gradova, uz uključivanje u prijenos i javljanje jednoga od laureata iz Clevelanda u američkoj državi Ohio. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije