isprobajte

Kiflice s Lino Ladom: Mirisne i mekane, a ukusne su i prazne

Foto: coolinarika
30.01.2023.
u 07:22

Ove mirisne i mekane kiflice ukusne su i prazne, a Lino Lada milk namaz čini ih neodoljivom poslasticom. Ukoliko se odlučite za slanu verziju, prilagodite nadjev i pričekajte da se ohlade prije posluživanja.

Coolinarika prenosi recept blogerice Andree Cukrov.

Sastojci
1 mješavinu Kiflice
2 Vanilin šećer
50 ml ulja
100 ml tople vode
75 ml toplog mlijeka
200 g Lino Lada milk
prema želji šećer u prahu za posluživanje
za posipanje radne plohe glatko brašno

Priprema
1. Za kiflice u posudi za miješanje pomiješajte sadržaj vrećice s mješavinom za kiflice i instant kvasac iz pakiranja i vanilin šećer. Dodajte ulje, vodu i mlijeko pa sve miješajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano tijesto (oko 3 minute).

2. Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu i podijelite ga na dva jedna komada. Svaki komad razvaljajte u krug debljine oko 3 mm. Razrežite svaki komad na osam jednakih trokuta.

3. Nadjenite trokute Lino Ladom milk i zarolajte od šireg kraja prema užem u kiflice. Složite kiflice na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.

4. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta ili dok se lijepo ne zarumene. Pečene izvadite iz pećnice i još tople obilato posipajte šećerom u prahu.

Savjet

Ove kiflice možete puniti slatkim ili slanim nadjevom, a možete ih poslužiti i prazne pripremljene prema uputi na pakiranju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije