Recept

Kiflice koje mirišu na sreću, uživat ćete u okusu

kifle
31.10.2021.
u 08:17

Miris svježe pečenih kifla koji se proteže kućom, idealan je jutarnji scenarij. Kako bi se on dogodio u vašem domu, Dnevno.hr donosi recept.

Sastojci:
1 kg brašna
500 ml vode
kocka svježeg kvasca
3 žlice pune šećera

1 žlica soli
100 ml ulja
Premaz:
majoneza
sezam, kim, morska sol – ovisno o ukusu
Preljev:
250 g maslaca

Priprema:
U 500 ml tople vode rastopite kvasac sa žlicom šećera, brašno uspite u zdjelu, dodajte dvije žlice šećera, sol i vodu s kvascem te 100 ml ulja. Umijesite lagano da tijesto bude glatko, mekano i da se ne lijepi. Sve se radi odmah. Nema potrebe čekati da kvasac naraste. Tijesto podijelite na pet dijelova, uvaljajte malo rukom kao kobasicu pa nožem svaku izrežite na deset dijelova i od svakog dijela kreirajte mini lopticu.

Uzmite prvu lopticu, razvaljajte u oblik elipse te rukama urolajte u klipić. Lim za pečenje podmažite maslacem, poredajte kifle i ostavite ih da odstoje oko dva sata na toplom. Narasle kifle premažite majonezom, pospite posipom po želji. Pecite na 220 stupnjeva, dok ne porumene, pečene prelijte otopljenim maslacem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije