povodom godišnjice u Srebrenici

Kerry: Američki narod je uz narod BiH

John Kerry
09.07.2016.
u 20:20

Kerry je pozvao lidere u BiH da se ujedine kako bi zemlja krenula naprijed i da dozvole djeci i unucima srebreničke generacije da izgrade snažne zajednice i žive sigurno

Povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici oglasio se i državni tajnik SAD-a John Kerry. U priopćenju stoji da je američki narod uz narod Bosne i Hercegovine, a Kerry je poručio da svi odgovorni moraju biti sankcionirani.

"Prisjećamo se svih ubijenih 8.000 muškaraca i dječaka, ali i odajemo priznanje njihovim obiteljima koje još uvijek traže pravdu", napisao je američki tajnik, javlja N1.

Pozvao je i lidere u BiH da se ujedine kako bi zemlja krenula naprijed i da dozvole djeci i unucima srebreničke generacije da izgrade snažne zajednice i žive sigurno.

Sjećanje na Srebrenicu treba ojačati odlučnost da se mirnim putem riješe nesuglasice uz poštivanje dostojanstva svake osobe, bez obzira na nacionalnu, rasnu, spolnu ili vjersku pripadnost, poručio je Kerry.

Na kraj priopćenja stoji da Sjedinjene Američke Države "duboko cijeni" svoje prijateljstvo sa svim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije