DRŽAVNA TAJNA

Kebo predao dokaze o političkim ubojstvima u Federaciji BiH

'kebo 1'
Foto: ''
07.11.2013.
u 17:00

Kebo je naglasio da su u koverti koja je ocijenjena kao "državna tajna" nalaze dokumenti, izjave i CD-i koji sadrže podatke o nalogodavcima ubojstava

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo uručio je danas u Sarajevu ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću dio dokumentacije koju su ustupili građani, a odnose se na politička ubojstva u Federaciji BiH. 

Kebo je naglasio da su u koverti koja je ocijenjena kao "državna tajna" nalaze dokumenti, izjave i CD-i koji sadrže podatke o nalogodavcima ubojstava zamjenika direktora Agencije za istraživanje i dokumentaciju Nedžada Ugljena, zamjenika federalnog ministra unutarnjih poslova Joze Leutara i supruge generala Sefera Halilovića, a neki od njih i danas se bave politikom. 

Izrazio je nadu da će nadležne institucije ocijeniti validnost ove dokumentacije te pokrenuti daljnje istrage i pravdi konačno privesti odgovorne. 

Kao motiv ovog čina naveo je da BiH ne može dalje krenuti ako se ove stvari ne dovedu do kraja, ali i zbog činjenice da ono što je nerasvijetljeno izaziva strah i nepovjerenje u državne institucije. 

- Ovakav čin pokazuje da smo spremni potvrditi pravnu državu bez čega nema ni stabilnosti, ni sigurnosti, niti ekonomskog opravka. Samo se istinom može graditi povjerenje, a samo pravna država je odgovorna da utvrđuje ovozemaljsku pravdu - kazao je Kebo. 

Na pitanje novinara zašto misli da je sada došlo vrijeme za rješenje ovog pitanja Kebo je kazao da osjeća da je situacija u BiH sada drugačija, dodajući da ne brine za posljedice ovog svog čina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?