Tužiteljstvo Županije Sarajevo

Kaznena prijava protiv ministra Kazazovića zbog Komisije za polaganje vozačkih ispita

 Elvira Kazazovića
24.04.2016.
u 17:59

U sarajevskim kuloarima se već dugo “šapuće” o famoznoj Komisiji za plaganje vozačkih ispita, piše novinska agencija Patria.

Tragom tih priča došli smo do cjelovite i provjerene informacije kako je jedan od inspektora Federalnog MUP-a, prije skoro godinu dana, Županijskom Tužiteljstvu u Sarajevu, podnio kaznenu prijavu protiv više osoba zbog toga što su “u svojstvu službenih osoba angažiranih u postupku imenovanja članova komisije, za imenovanje Komisije za polaganje vozačkih ispita u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, znanost i mlade Županije Sarajevo, u namjeri da pribave imovinsku korist sebi i drugim oko sebe, zloupotrijebili položaj”.

Na upit novinara Patrije da li je Tužiteljstvo ŽS zaprimilo kaznenu prijavu protiv Elvira Kazazovića, ministra obazovanja KS, Azre Ivazović, Seada Karaman i drugih, a u vezi zloupotrebe položaja oko imenovanja Komisije za imenovanje članova komisije za polaganje vozačkih ispita, iz Tužiteljstva ŽS dobili smo sljedeći odgovor:

- Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo zaprimilo je prijavu protiv navedenih osoba. S tim u vezi, vrše se provjere navoda iz prijave. S obzirom na fazu predmeta, ne možemo vam dati više informacija – kaže Azra Bavčić, portparol Tužiteljstva ŽS.

Kaznena prijava, kako saznaje Patria, poslana je na ruke Dalide Burzić, glavne tužiteljice, a optužuje Elvira Kazazovića, ministra za obrazovanje, znanost i mlade Županije Sarajevo. Drugooptužena je Kazazovićeva pomoćnica ministra, Abida Fejzića, te Azra Ivazović, takođe pomoćnica županijskog ministra Elvira Kazazovića.

Osim njih, kaznena prijava obuhvata i Dženana Husremovića, član Komisije za imenovanje komisije, Sanjina Bajramovića i još sedam drugih članova Komisije za imenovanje komisije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?