Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Kazne do 1.500 KM zbog loženja vatre u šumama i njihovoj blizini

14. ožujka 2018. u 10:51 0 komentara 61 prikaza

Uprava za šumarstvo Sarajevske županije upozorava na povećanu opasnost od izbijanja šumskih požara, s obzirom na to da u ovom periodu veći broj građana posjećuje planine i izletišta, kao i da se izvode proljetni radovi na uređenju zemljišta.

Apeliraju se na izletnike, a posebno na vlasnike zemljišnih parcela koje graniče sa šumom, da vode računa o svojim aktivnostima kako ne bi izazvali požar. 

- Članom 73. Zakona o šumama KS predviđene su kazne od 200 do 1.500 KM za  osobe koje lože vatru u šumama i na šumskom zemljištu kao i na drugom zemljištu na udaljenosti 150 metara od šume. Vatra u šumi i na šumskom zemljištu se može ložiti samo na mjestima koja su određena i obilježena, uz pridržavanje propisanih uslova i mjera bezbjednosti - podsjećaju iz Uprave.

Također mole građane da, ukoliko uoče šumski požar, odmah o tome obavijeste Profesionalnu vatrogasnu brigadu SŽ, MUP SŽ, Upravu za šumarstvo SŽ ili KJP "Sarajevo šume“. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.