‘Livanjsko ljeto’

Kaštelanke i Livanjke plesnim nastupom razgalile srca publike

27.07.2017.
u 12:00

U sklopu Livanjskog kulturnog ljeta 2017., na središnjem gradskom trgu, žiteljima Livna, njihovim gostima i turistima svoj rad prezentirale su mažoretkinje Kaštela i Livna.

Večer Kaštela i Livna nije pokvarila ni kiša na kojoj su u jednom dijelu programa mažoretkinje hrabro pokisnule, a onda su se olovni oblaci koji su visili nad Livnom smilovali, prestali kišiti i dopustili da se program izvede do kraja. Publika je pod kišobranima ili nadstrešnicama i suncobranima obližnjih kafića također ostala, bodrila i pljeskom nagrađivala svaki nastup, a napose zadivljujuće bravure sa štapovima. A gošće iz Kaštela, europske prvakinje, imale su što pokazati.

Nabrajanje svega onoga što su osvojile u 32 godine svoga postojanja, daleko bi nas odvelo, no, najponosnije su na svjetsko juniorsko zlato iz 2006. u Nizozemskoj, kada su pod nogama ostavile čak i Amerikanke.

Anđa Perić Vujević, predsjednica kaštelanskih mažoretkinja istaknula je kako danas imaju više od 150 članova, među kojima znatan udio mladih talentiranih natjecateljica, te kvalitetnu školu mažoretkinja kroz koju je prošlo više od tisuću djece, a za nastup na otvorenom na Trgu kralja Tomislava u Livnu ističe:

“Bilo je onako napeto, do zadnje sekunde smo iščekivali hoće li nas kiša pustiti ili neće, na kraju je ipak prošlo sve kako treba. Zahvaljujemo gradu Livnu i domaćinu na ovoj prekrasnoj večeri i što ste nam omogućili da baš ovdje na središnjem trgu izvedemo naše koreografije.”

Sljedeći sadržaj Livanjskog kulturnog ljeta namijenjen je najmlađima. Oni će danas , 27. srpnja uživati u kazališnoj predstavi za djecu “Ježeva kućica”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije