Počelo odbrojavanje

‘Karneval party’ novina za maškare

maskare
25.01.2016.
u 07:00

“Kao i obično, uz ‘domaće snage’, pridružit će nam se i karnevalisti iz okolnih hercegovačkih i dalmatinskih mjesta”, kazao je Vrankić

Poodmakle su pripreme za 52. po redu “Pokladne dane” u Trebižatu i Čapljini. Program ovogodišnje manifestacije započet će u nedjelju, 31. siječnja, “Malim maškarama” koje će se održati u Domu kulture u Trebižatu. Moglo bi se reći kako će “Male maškare” biti uvertira u prvi put četverodnevnu karnevalsku svečanost ove godine rezerviranu za prvi vikend u veljači, kada slijede “Velike maškare”, odnosno “Karnevalfest Trebižat-Čapljina 2016.”.

Za subotu, 6. veljače, rezervirana je novina - “Karneval party” koji će se održati na Trgu hrvatske slobode. Drugi dan rezerviran je za karnevalsku povorku koja kreće iz Trebižata za Čapljinu, gdje će se na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava održati uobičajeno podizanje optužnice protiv princa Marka Krnjevala, preuzimanje ključeva grada i predstavljanje karnevalskih skupina. Naravno, važno obilježje tom događaju daje promenada maškara kroz Trebižat i ulicama Čapljine, gdje će se pokazati brižljivo spremane i čuvane originalne kreacije.

Ponedjeljak je rezerviran za svojevrsno smirivanje tenzija, komentare optužnice i prikazanih koreografija i kreacija, kao zalet za vrhunac ovogodišnjih “Pokladnih dana”, 9. veljače u Domu kulture u Trebižatu. Završnica u utorak iskoristit će se za još jednu maškarsku promenadu kroz Čapljinu i prigradska mjesta, te prijam koji će za maškarsku svitu prirediti načelnik Smiljan Vidić. Vrhunac je rezerviran za noć. Počet će suđenjem princu Marku Krnjevalu, nakon čega slijedi uobičajeno spaljivanje, naravno, ako presuda bude takva, pa veliki bal pod maskama. Posjetitelje će ove godine u Domu kulture u Trebižatu zabavljati Slavonija bend.

“Zadovoljni smo tijekom priprema. Kao i obično, uz ‘domaće snage’, priključit će nam se i karnevalisti iz okolnih hercegovačkih i dalmatinskih mjesta, s tim što je situacija specifična u odnosu na ljetne maškare.

Naime, istodobno je i vrhunac karnevala u Ljubuškom, Metkoviću, Dubrovniku, Rijeci…, pa tako ne možemo računati na goste iz tih mjesta”, naglašava Zrinko Vrankić, predsjednik HKUD Seljačka sloga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije