PRIPAZITE!

Kardiolog otkrio 10 kritičnih srčanih simptoma koje ne smijete ignorirati

11.07.2024.
u 08:02

 

Postoji niz simptoma koji mogu upućivati na kardiovaskularne probleme i neki od njih su opasniji te zahtijevaju posebnu pozornost.

Niz simptoma može ukazivati na kardiovaskularne probleme

Kardiolog Ameet Bakha otkrio je za Express kako bi uvijek trebali paziti na srčane simptome kao što su preznojavanje tijekom laganog vježbanja, osjećaj mučnine uz bol u prsima i kontinuirano ‘umorno buđenje’.

Upozorava i kako neki drugi simptomi mogu uključivati osjećaj težine u ruci tijekom napora, teškoće s disanjem prilikom penjanja stepenicama, i primjećivanje čestih preskakanja srca.

Drugi pokazatelji da vašem srcu možda treba liječnička pozornost uključuju poteškoće pri saginjanju i stajanju, osjećaj vrtoglavice pri brzom ustajanju i otečene noge, što može značiti da se vaše srce ne prilagođava promjenama u položaju ili zadržava višak tekućine.

“Problemi sa srcem mogu biti povezani s drugim stvarima – nemogućnost trčanja stepenicama može ukazivati na plućna oboljenja ili nedostatkom kondicije ili debljanje. No, to su simptomi koji mogu biti prisutni pri koronarnoj arterijskoj bolesti, stoga je briga o zdravlju srca, ključna”, napominje.

“Znakovi upozorenja kao što su stezanje u prsima, bolovi u rukama ili čeljusti, vrtoglavica pri stajanju i nedostatak zraka pri saginjanju trebali bi djelovati kao poziv da vaše srce treba pomoć. Postati svjestan zdravlja srca je krucijalno”, istaknuo je Bakhai.

Lista deset simptoma koje ne bi trebali ignorirati

  1.  Vrtoglavica pri brzom ustajanju
  2. Kratkoća daha
  3. Poteškoće sa saginjanjem
  4. Palpitacije
  5. Stezanje u prsima
  6. Bol u vratu ili lijevoj nadlaktici
  7. Poteškoće pri stajanju
  8. Neugodan osjećaj u prsima
  9. Natečene noge
  10. Učestali dodatni ili preskočeni otkucaji srca

Posumjnjate li da imate problema sa srcem, svakako se obratite iječniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije