GENERALNI DIREKTOR

Karamehmedović: Odblokirani računi BHRT-a ne rješavaju dugoročni problem financiranja

Belmin Karamehmedović
06.04.2022.
u 14:00

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović rekao je za Klix.ba da su računi odlobkirani, ali da to ne rješava dugoročno financiranje BHRT-a i da se moraju tražiti načini za spas Javnog servisa BiH. 

"Stabilan Javni servis je jedan od 14 uvjeta pridruženja BiH Europskoj uniji, gdje se traži da BiH ima stabilan javni servis koji je samoodrživ, profesionalan i neovisan", rekao je Karamehmedović.

Na pitanje mogu li sada zaposlenici očekivati isplatu zaostalih plaća, generalni direktor BHRT-a kaže da trenutno nema odgovor na to pitanje.

"Ja nemam čarobni štapić, ali menadžment će učiniti sve da osigura sredstva za isplatu plaća. Čim ste blokirani, svaki novac koji dođe ide na račun Porezne uprave. Ovo je prvi korak, a radnici su prioritet. Mi ćemo učiniti sve u suradnji s nadležnim institucijama da se riješi dugoročno financiranje BHRT-a", dodao je. 

Ističe da nije prevelik optimist kada je u pitanju pronalazak rješenja na državnoj razini s obzirom da postoje političke opcije koje ne očito ne žele dobro BHRT-u.

"Ali nadam se da još uvijek u BiH ima snaga koje su državotvorne i koje će pomoći da se riješi status jednog od simbola svake države, pa tako i Bosne i Hercegovine", kazao je.

Za kraj je prokomentirao najavljenu raspodjelu novca na državnoj razini. Prema tom planu, koji još nije usvojen, BHRT bi dobio 1,5 milijun KM, kao i Federalna TV i RTV Herceg-Bosna, dok bi RTRS dobio 2,2 milijuna KM.

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
20:00 06.04.2022.

Gasiti Bosnjacku propagandu..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?