Deklaracija o pelješkom mostu

Karamatić: Ovo je udar na državu, ovo ruši temelje BiH

28.09.2017.
u 15:29

Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH predložio je deklaraciju u kojoj se navodi da Deklaracija Zastupničkog doma o Pelješkom mostu nema ustavnu osnovu.

"Zastupnički dom je sebi uzeo za pravo da se pozove na Ustav BiH i predstavi svoju deklaraciju kao stav Parlamentarne skupštine. U Ustavu BiH jasno stoji da Parlamentarnu skupštinu čine Dom naroda i Zastupnički dom", kazao je izaslanik Kluba Hrvata Mario Karamatić, javlja N1.

On je rekao da se ovdje radi o "uzimanju nadležnosti" i "množenju Doma naroda s nulom".

"Ovo jeste udar na državu BiH, ovo ruši same temelje Bosne i Hercegovine. BiH nije građanska država, to jasno piše u Ustavu, nju čine tri konstitutivna naroda i ostali građani koji se ne izjašnjavaju tako. Isto tako piše da Dom naroda i Zastupnički dom ni u kojem slučaju Parlamentarna skupština ne može biti Zastupnički dom. Ovdje je udar na osnovne postulate države. Hrvati su kao 1991. godine i svaki put do sada stali u zaštitu državnosti BiH", naveo je on.

Iz Kluba Bošnjaka poručili su da Dom naroda nema pravo negirati odluke drugog doma i da Deklaracijom, Zastupnički dom nije prekršio Ustav BiH, kao i da Dom naroda ne može raditi posao Ustavnog suda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?