Kandidatu koalicije SDA- SBB- SDP

Kaplanu prijeti kazna od najmanje 6 mjeseci zatvora

Kaplan
10.10.2016.
u 17:13

Kandidatu koalicije SDA- SBB- SDP za načelnika Stoca Samiru Kalpanu prijeti kazna zatvora od najmanje 6 mjeseci, dokaže li Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije, koji protiv Kaplana i ostalih sudionika izgreda u Stocu u nedjelju 2. listopada da je dužnosnik SDA fizički napao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića i pretukao člana biračkog odbora Marija Raguža, koji se od posljedica napada još oporavlja na Intenzivnoj njezi Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, potvrdili su za Hrvatski Medijski Servis pravni stručnjaci.

Naime, kaznenim zakonom F BiH zapriječena je minimalna kazna od 6 mjeseci zatvora za počinitelja koji fizički napadne službenu osobu pri obavljanju dužnosti. A upravo to je učinio Kaplan fizički nasrnuvši na predsjednika OIP-a Stolac Ivana Perića, što je potvrdio sam Perić i zamalo usmrtivši člana biračkog odbora Marija Raguža, što je potvrdila njegova supruga Marija.

Bude li pak, premlaćivanje Raguža tretirano kao ubojstvo u pokušaju Kaplanu prijeti znatno veća kazna. Uz to, za očekivati je da će Tužiteljstvo Kaplana i ostale izgrednike teretiti i za napad na državnu imovinu, a moguće i za podrivanje ustavnog poredka, jer su nasilno prekinuli izbore u Stocu

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
12:52 12.10.2016.

Neka se prvo održe izbori i neka CIK napravi svoju komisiju, a ovlaštene osobe koje su zakon uzeli u svoje ruke neka udalji iz izborne komisije, pa posle nek sud radi svoje. Da se HDZ nije uplašio da će izgubiti Stolac zbog čega se sve ovo i dogodilo, na način koji u večernjem nikad neće biti opisan do detalja. Nažalost kakve suprotne informacije na vijesti.ba 24sata.info i vecernji.ba, žalosno kakvi su ovo nezavisni mediji, svaki medij je ......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije