tri politička svijeta u BiH

Kampanja bh. Hrvata nije ni počela, Bošnjaci u svađi o privatizaciji, a Srbi glede referenduma

17.09.2016.
u 07:00

Veliki aktualni politički događaji, ali i tradicionalna obećanja, preplavili su ovogodišnju kampanju za lokalne izbore, u kojoj se istodobno vode dvije vrste utakmica - unutar vlastitih narodnih redova, te istodobno s izraženom jedinstvenom frontom, osim tek u iznimkama prema strankama iz drugoga naroda. Unutar hrvatskog korpusa do sada je zanimljiviji bio dio predizborne kampanje za Hrvatski sabor, kada su dvije liste međusobno otvarale neka od pitanja, uglavnom, svjetonazorske naravi i međusobnih optužbi, a puno manje suštine kakve su razlike između njih.

Ujedinjeni u središnjoj Bosni

Nakon što su biračke kutije po prebrojenim listićima odnesene u Zagreb, praktično je okončana i ova druga kampanja za lokalne izbore, barem kada je u pitanju njezina zanimljivost. HDZ BiH koristi isprobanu recepturu, pa se u gotovo svim sredinama i na svim događajima pojavljuje predsjednik ove stranke Dragan Čović koji na taj način, koristeći vlastitu karizmu, praktično “gura” stranku kroz ovu izbornu kampanju. Stranačka prepucavanja osjećaju se tek u nekoliko sredina. Prije svega je žestoka kampanja koja se još uvijek drži u lokalnim okvirima u općini Prozor-Rama. A veliko zanimanje za ovu općinu je i zato što je riječ o jednom od najbogatijih proračuna po glavi stanovnika, što je rezultat naknada od potopljenog zemljišta. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?