savjeti

Kako u kućnim uvjetima ispravno ukloniti gel manikuru

10.09.2021.
u 08:10

Ukoliko redovito idete u salon za uređivanje noktiju, vjerojatno ćete se odlučiti za gel manikuru jer može trajati više od tri tjedna. Gel možete ukloniti i u kućnim uvjetima, ako se pridržavate uputa.

Morate biti oprezni kako ne biste oštetili gornji sloj nokta, ostavljajući ga sklonim pucanju. Isturpijajte površinu gela kako bi odstranjivač mogao lako prodrijeti. Ukoliko je sloj gela debeo, turpijajte dok on ne bude približne debljine kao kada nosite obični lak.

Čvrsto umotajte svaki nokat u blaznice natopljene acetonom, a zatim ih prekrijte aluminijskom folijom, pazeći na to da kraj folije preklopite isključivo preko noktiju kako biste zadržali toplinu i ubrzali proces uklanjanja. Najbolje je raditi jednu po jednu ruku, prenosi Klix.ba. 

Sačekajte 10 minuta, a zatim odmotajte foliju. Gel bi se trebao lako raspasti, ali ukoliko se to ne dogodi, upotrijebite drveni potiskivač zanoktica kako biste ga uklonili. Ako i dalje nije spao, ponovno zamotajte nokat u blaznice i foliju na još nekoliko minuta.

Kada završite, uklonite ostatke blaznicom natopljenom acetonom. Na kraju je važno nanijeti i umasirati ulje za njegu noktiju kako biste zaštitili i rehidrirali svaki nokat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije