Sjednica Općinskog vijeća

Vrijeđanje Hrvata Bugojna

07.10.2021.
u 13:53

Općinsko vijeće Bugojno formirano nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora dosad je održalo  pet redovitih sjednica. Sve su održane u istom ozračju, na rubu incidenta, a zasluge za to pripadaju vijećnicima oporbenih stranaka, SDP-a, dvije Nezavisne liste, SBB-a i Naroda i pravde. SDA je s 11 vijećnika od ukupno 25 s Koalicijom hrvatskih stranaka  HDZ BiH i HDZ 1990 koja ima dva vijećnika formirala  većinu u Općinskom vijeću Bugojno, a za predsjedatelja je izabran Miroslav Zelić iz HDZ BiH.  Vijećnici oporbenih stranaka ovakvo stanje nikad nisu prihvatili te na krajnje neprimjeren način pokušavaju blokirati rad Vijeća, ne poštujući ni Poslovnik o radu ali ni kućni odgoj. Psovke, uvrede i zvižduci su postali uobičajen način na koji oporbene stranke dolaze do riječi te isključivo svoje izjave plasiraju preko medija čiji su vlasnici članovi obitelji oporbenih stranaka, prije svega Naroda i pravde. O medijskoj nepristranosti suvišno je i govoriti.

Vrijeđanje i psovke predsjedatelju Vijeća Zeliću, negiranje ustavnog prava na  korištenje hrvatskog jezika, povišeni tonovi i stalno korištenje zviždaljke skandalozan su stil rada oporbenih vijećnika u Bugojno rijetko viđen čak i u BiH. Sjednice prate i predstavnici Misije OESS-a koji iako i sami šokirani ponašanjem oporbenih vijećnika, nisu reagirali na njihove neprimjerene istupe i jezik mržnje kojim se koriste. Na posljednjoj sjednici koja je održana u utorak glavnu riječ vodili su Đemal Bilanović, vijećnik Nezavisne liste koji je koristio zviždaljku,  Armin Čusto, vijećnik Naroda i pravde i Adnan Hozić, vijećnik SBB-a.  Prije njih po uvredama i psovkama „proslavio se“ Semedin  Omerinović,  vijećnik Nezavisne liste koji je jasno poručio kako u BiH nema hrvatskog jezika te da oni koji ga govore trebaju ići u Hrvatsku.

 

Komentara 5

DU
Deleted user
08:50 08.10.2021.

muslimanska politika je preslika jugopolitike prema hrvatima.....oni se inace uvijek priklone jacima...

IJ
I ja tebi
18:17 07.10.2021.

Vidi molim te što se pojedinci propinju na zadnje noge . Htjeli bi određivati i nacionalnost i pripadnost nekom drugom. Kad su muslimani proglasili sebe Bošnjacima jesu li se bunili Hrvati i Srbi Ne nisu a sad bi ti isti htjeli određivat kaki će se Hrvati zvati. Koji dupli moral ako se to možd zvati moralom. Hrvati su bili Hrvati i to će ostati a vi sebe zovite kako god hoćete to nikoga ne interesuje .

ŽE
Žepče
17:09 07.10.2021.

Nacijonalisti kadače te svatiti da u BiH ili Bugojnu. Ne postoje Hrvati, u BiH i Bugojnu su Katolici i Šokci. A ne Hrvati. Dok se god nainonalisti budu tako iznaš jašnjava li uvijek će imati problema u BiH. A to se isto tako odnosi na pravoslavce u BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije