08.06.2015. u 10:41

Snimanje iz helikoptera s otvorenim vratima poseban je doživljaj

Braco Selimović, fotoreporter Večernjeg lista BiH jedini je uz BHRT snimao Papu iz helikoptera. Njegov osvrt na taj spektakularni događaj donosimo u cijelosti:

Kada je Sveti Otac u pitanju, nije važno koje ste vjere, nije važno ni jeste li uopće vjernik. Imati priliku uživo vidjeti tog velikog i mudrog čovjeka je iznimna čast, a ja sam tu priliku imao dva puta. Prvi put kada je papa Ivan Pavao II. pohodio BiH 1997. godine, a drugi put prekjučer kada je papa Franjo posjetio BiH. Kada me je prije nekih mjesec dana urednik upitao bih li se vozio u helikopteru, bez razmišljanja sam pristao. Znao sam odmah što je u pitanju. A kako dosad nisam imao priliku letjeti u helikopteru, uzbuđenje je bilo još i veće. Zajedno s ekipom BHRT-a jedini sam imao priliku pratiti dolazak i boravak pape Franje u BiH iz zraka, i to ću pamtiti cijeloga života. Odmah po dolasku u vojarnu OS BiH Rajlovac, gdje smo dočekani zaista ljubazno, dobrodošlicu su nam zaželjeli i naši domaćini Mevludin Agić, Amir Muminović i Vahidin Fazlagić, tri pilota OS BiH s kojima smo proveli taj dan. Nakon kratkog i srdačnog razgovora odveli su nas do helikoptera gdje su nas upoznali s osnovnim ‘pravilima ponašanja’ u zraku. Kada je zrakoplov u kojem je papa Franjo doletio u BiH dotaknuo pistu sarajevske zračne luke, mi smo poletjeli iz vojarne Rajlovac. Nakon nekoliko minuta leta došli smo do zračne luke i snimali kako se papa Franjo strpljivo pozdravlja i rukuje s članovima kulturno-umjetničkih društava i djecom. Za vrijeme njegova boravka u BiH četiri puta smo uzlijetali, u zraku bili skoro četiri sata i pratili aktivnosti Svetoga Oca, a sve je išlo u izravnom televizijskom prijenosu na BHT-u. Pogled na Sarajevo iz zraka je zaista impresivan, snimanje iz helikoptera s potpuno otvorenim vratima poseban je doživljaj, a eventualnu nelagodu ili možda strah, otklonio bi i sami pogled na naše domaćine, pilote Oružanih snaga BiH koji su vrhunski i profesionalno obavili svoj dio posla. Na kraju dana, kada smo papu Franju ‘ispratili’ do zračne luke, javljeno je kako se ne možemo odmah spustiti u Rajlovac, moramo biti u zraku dok zrakoplov sa Svetim Ocem ne poleti. Piloti su nas odvezli izvan grada gdje smo imali priliku s 400 - 500 metara visine uživati u pogledu na Sarajevo u sumrak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije