Mali savjeti za nešto drugačije ukrase na blagdanskom stolu

Kako napraviti najljepši uskrsni vijenac

08.04.2023.
u 14:55

Vjenčići na uskrsnom stolu nisu baš dio ovdašnje tradicije, nisu od davnina, ali zbog njihove ljupkosti i dekorativnosti smo ih prihvatili kao da smo ih oduvijek držali na kakvom vidljivom mjestu za dane blagdana

Toliko svi volimo proljeće koje je prošetalo vrtom i zove nas da se prepustimo njegovim ljepotama, bojama i mirisima, pogotovo za Uskrs. Prave se kolači, boje jaja, kuće su ukrašene proljetnim cvijećem.

Mnogi će poželjeti na stolu za Uskrs imati pravi uskrsni vijenac. Vjenčići na uskrsnom stolu nisu baš dio ovdašnje tradicije, nisu od davnina, ali zbog njihove ljupkosti i dekorativnosti smo ih prihvatili kao da smo ih oduvijek držali na kakvom vidljivom mjestu za dane blagdana. Najljepši su kad su napravljeni od svježeg cvijeća, ali onda kraće traju, taman koliko i blagdan. Netko će za uskrsne dane u svoj dom unijeti samo proljetno cvijeće, a drugi će pokušati napraviti vjenčić.

Vješte ruke znat će ga napraviti same, a kako bismo tim vrijednim i poduzetnim zaljubljenicima u proljeće barem malo olakšali postupak, donosimo savjete cvjećarice Mirele iz cvjećarnice "Mirella Floral Design", piše Slobodnadalmacija.hr.

Svaki vjenčić mora imati osnovu, a ova je od prave slame. Cvjećarice kažu da osnova može biti od bilo čega drugog, može i od grančica. Na krug od slame (ili na svezane grančice) najprije je povezana "raspojasana" grana vrbe, a onda se u krug, žicom povezuju grančice masline.

U ovom slučaju je riječ o maslinama jer što je primjerenije za Uskrs. Kad je vjenčić od maslinovih grana završen, dodajte maštu, birajte grančice svježih cica maca. Izaberite crvenu boju jer daje poseban izgled zelenom vjenčiću. U ovoj fazi izrade vjenčića biramo svježe glavice ranunkule, frezije, gipsofile koja je obojena u žuto, pa malo glavica lagurusa koji izgleda kao suho ili umjetno cvijeće, ali nije.

Kad je zeleno-žuti vjenčić gotov, preostaju samo detalji. Cvjećarica Mirela dodaje i malo žute svilene trakice s dodatkom bijele.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije