Policijski povjerenik Halilović:

Kako je policija locirala Edina Gačića?

12.02.2019.
u 18:24

Policijski povjerenik MUP-a ŽS Mevludin Halilović u izvanrednom obraćanju nakon pronalaska i likvidacije ubojice Edina Gačića podijelio je detalje akcije koja je počela rano jutros na području Hadžića, prenosi Klix.ba

"Bilo je mnogo informacija o kretanju osobe, ali moram reći da je sinoć informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovoditeljima policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana", rekao je Halilović.

On je kazao da je akcija krenula jutros i da su u njenoj realizaciji sudjelovali pripadnici Federalne uprave policije, specijalne jedinice policije i Ministarstva unutarnjih  poslova Županije Sarajevo.

Pregledi i pretresi su se vršili na području između Hadžića i Kiseljaka, a u poslijepodnevnim satima pronađen je ključan trag koji je na kraju doveo do izvršitelja dva ubojstva.

Halilović je istakao da se Edin Gačić nije želio predati, uprkos pozivima policije.

"Došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije i Gačića i on je onda ubijen. U razmjeni vatre lakše je ozlijeđen pripadnik MUP-a ŽS i on je izvan životne opasnosti", kazao je policijski povjerenik.

On je istakao da je pripremljen plan kako ne bi došlo do curenja informacija.

"Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBŽ. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", kazao je Mevludin Halilović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?