online ili tradicionalno?

Kako će se odvijati nastava na fakultetima u Federaciji

studenti
ilustracija
20.08.2020.
u 20:59

Početak nastave na fakultetima u Federaciji BiH u novoj školskoj godini odvijat će se online, doznaje Klix.ba. Praktična nastava održavat će se tradicionalno, ali pod određenim uvjetima. 

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju sveučilištima će biti preporučeno da proces nastave u novoj školskoj godinu započne online, onako kako je i završena prošla školska godina.

Također će biti preporučeno da se praktična nastava odvija redovno na fakultetima, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera i u manjim grupama (npr. do 15 studenata) kako bi se spriječilo veće okupljanje i širenje koronavirusa.

Trenutno se razmatra i mogućnost da se ispiti održavaju tradicionalno, na fakultetima, ukoliko to budu dozvoljavali uvjeti, uz naglasak na poštivanje svih mjera kriznog stožera poput manjih grupa, nošenja maski, redovito provjetravanje i dezinfkecija prostorija i sl.

Kao i za osnovne i srednje škole situacija će se preispitivati svakih 14 dana i u skladu sa epidemiološkom situacijom donositi nove odluke i preporuke.

Ovo će biti preporuke Federalnog kriznog stožera na sutrašnjem sastanku u Konjicu kojem će nazočiti svi županijski ministri obrazovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije