od trenda do zdravlja

Kad kišete i kašljete obvezno "dabajte" i tako spriječite širenje virusa

dab
16.01.2017.
u 10:31

Od malena nas uče da kašljemo i kišemo u ruku kako bakterije i virusi ne bi pretjerano skakali oko nas, no, iako će ruka zaustaviti prodor, na ruci će i ostati, a kada su mali klinci u pitanju - onda će se te bakterije već sekundu nakon, čim dijete primi vrtićku igračku, širiti i širiti. 

Zato ih naučite kako se propisno kiše i kašlje, da zauvijek spriječe mrljanje bakterija po okolo. Kako? To su nas naučili američki tinejdžeri i jedan poseban učitelj koji je skontao da se najnoviji trend među američkim klincima može lako izvrnuti u ovu spasonosnu metodu, piše Index.hr. 

Imaju oni naravno već i naziv za to - Dub It - a riječ je ustvari o trendu koji su 2015. godine počeli isfuravati hip-hoperi - pozu kada glavu zabijete u pregib lakta, a drugu ruku ispružite od sebe. Taj je potez već ušao u Viral Dance Move Hall of Fame, i američki se klinci već naveliko, iz zezancije (ali za svaku stvar koju naprave) pohvale klasičnim dab it-om. (Dab 'em) 

A onda je to sve skužio i povezao jedan učitelj iz Newarka (Ohio), napravio je plakat, pokazao metodu, a sve ostalo ušlo je u povijest kada su klinci njegov plakat proširili internetom.

I tako smo dobili odličan način koji bismo stvarno trebali naučiti klince da im uđe u naviku i da odsad pa nadalje jednostavno kihnu i kašlju u pregib lakta jer će im tako ruke ostati čiste, a drugom će rukom u sekundi zaustaviti druge klince da u trenutku "špricanja" ne prilaze. 

Jer iako klince učimo da uvijek kašlju i kišu u ručicu, nitko zapravo ne obraća pozornost da se te iste ruke onda odmah moraju i dobro oprati toplom vodom. Inače - kao da su kihali u zrak. 

I zato - DAB it! Uništite sve bakterije! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?