predsjednik Gospodarske komore Države Izrael u BiH

Kabiri: Nećemo dozvoliti da se nijedan Židov, građanin BiH, suoči sa strahom i terorom

05.01.2023.
u 18:50

Retorika mržnje protiv židovskog naroda mora stati. Šutnja spram ovog zločina predstavlja njegovo podržavanje i zato vas ponovno pozivam da progovorite, poručio je Kabiri

Za nekoliko tjedana cijeli će svijet obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Nedavni zločini mržnje koji se dogodio na ulicama Sarajeva i prizori nacističkih simbola isprskanih preko zastava židovske države duboko su uznemirujući i trebaju predstavljati znak upozorenja, priopćio je Amir Gross Kabiri, predsjednik Gospodarske komore Države Izrael u BiH.

- Pozivam gradonačelnicu Karić da javno osudi ovaj nasilan čin antisemitizma i da pošalje jasnu poruku da se takva ponašanja neće tolerirati. Pozivam čelnike u Sarajevu da osiguraju da organi za provođenje zakona privedu kriminalce pravdi, u vjeri da će ih pravosudni sustav osuditi na odgovarajući način, naveo je Kabiri.

- Nećemo dozvoliti da se nijedan Židov, građanin BiH, suoči sa strahom i terorom. Ovo je moja osobna moralna dužnost i pobrinut ću se da oni budu sigurni i zaštićeni čak i ako ću svakog od njih morati zaštititi svojim vlastitim tijelom. Retorika mržnje protiv židovskog naroda mora stati. Šutnja spram ovog zločina predstavlja njegovo podržavanje i zato vas ponovno pozivam da progovorite. Nećemo dozvoliti da nas bilo tko spriječi u ostvarenju naših ciljeva, stvaranju jedinstvene, tolerantne i uspješne BiH, poručio je Kabiri. 

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
21:05 05.01.2023.

Isto kao što je već davno trebao uzeti četku i farbu, prefarbati imena nekih ulica po tzv. Zapadnom Mostaru kao i mnogobrojne svastike po zidovima zgrada.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije