FINI DORUČAK

Jutro bolje miriše uz fine domaće kiflice – ovaj recept ide ravno na vrh liste najboljih

Tatjana Miletić/MyTastyPot
04.03.2022.
u 07:43

Stari, dobro poznati okus iz bakine kuhinje, u malo modernijoj izvedbi nama jako drage gastroblogerice Tatjane Miletić s bloga MyTastyPot. Pripremite ih već danas, nećete požaliti!

Domaće kiflice Sastojci (za 2 lima za pečenje):

100 ml mlijeka

100 ml vode

1/2 paketića svježeg kvasca

30 g šećera

550 g brašna + 100 g tijekom miješanja

1 jaje

1 žumanjak

40 ml ulja

sol

bjelanjak za premazivanje

150 g maslaca

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

U mlako mlijeko i vodu dodajte kvasac i promiješajte. U brašno sipajte šećer, sol, ulje, jaja pa sve sjedinite kuhačom, a zatim dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite tijesto, u koje prilikom miješanja dodajete još brašna.

Gotovo tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata do 40 minuta. Tijesto premijesite, podijelite na 4 dijela, formirajte kuglice, rastanjite ih i podijelite na 8 dijelova.

U kiflice možete dodati sir po želji. To može biti neki meki sir, feta, cheddar ili bilo koji drugi, to ostavljamo vama da prilagodite svom ukusu. 

Formirane kiflice poredajte u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, prekrijte ih krpom ili folijom i ostavite 15 minuta da još malo narastu.

Premažite ih bjelanjkom, prelijte rastopljenim maslacem (50 g za jedan lim), pospite lan, kim, sezam, i stavite još mali komadić maslaca na svaku kiflicu. Sve isto vrijedi i za drugi lim.

Pecite na 200-220 stupnjeva oko 20 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?