Jusić na primopredaji dužnosti zapovjednika Brigade jugoistočne Europe

24.08.2017.
u 14:01

Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić boravio je od 22. do 24. kolovoza u Grčkoj povodom primopredaje dužnosti zapovjednika Multinacionalne mirovne Brigade jugoistočne Europe (SEEBRIG) u Larissi.  

Brigada SEEBRIG je interventna snaga asocijacije ministara obrane jugistočne Europe (SEDM) koja ima 15 zemalja članica uključujući i BiH.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane BiH, zamjenik Jusić je tijekom boravka imao nekoliko sastanaka sa zamjenicima ministara obrane Grčke, Bugarske, Makedonije i Turske, kao i predstavnicima drugih zemalja koje se bile prisutne na ceremoniji primopredaje.

Razgovaralo se o neophodnoj snažnijoj podršci svih zemalja članica NATO-a u što skorijem aktiviranju Akcijskog plana za članstvo (MAP) za Bosnu i Hercegovinu.

Sa zamjenikom ministra obrane Turske razgovarano je o mogućnostima za potpisivanje novih sporazuma o vojnoj suradnji između BiH i Republike Turske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?