MINISTARSTVO OBRANE BIH

Jusić i Jerinić sastali se s veleposlanikom Slovačke Republike u BiH

FGD
22.02.2017.
u 14:45

Zamjenici ministrice obrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić i Boris Jerinić održali su danas sastanak s veleposlanikom Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Jánom Pšenicom.

Tijekom sastanka se prvenstveno razgovaralo o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i aktivnostima kojima Ministarstvo obrane BiH doprinosi tom putu, s obzirom da je Slovačka Republika NATO kontakt zemlja za Bosnu i Hercegovinu, ali i o bilateralnim aktivnostima između dvije zemlje.

Predstavnici MO BiH su istaknuli da Slovačka Republika, a posebno njezine obrambene institucije, svojim iskustvom uveliko mogu doprinijeti ispunjavanju uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP-a) za BiH, ali i napretku naše zemlje u pogledu dostizanja NATO i EU standarda. Također, kazali su da MO BiH sa svoje strane u potpunosti doprinosi svim aktivnostima koje našu zemlju približavaju euroatlantskim integracijama, naglašavajući posebno značaj usvajanja dokumenta Pregled obrane.

Veleposlanik Pšenica je iskazao opredjeljenje Slovačke Republike da uloži maksimalne napore kako bi zemlje članice NATO-a bile upoznate s napretkom Bosne i Hercegovine u pogledu implementacije planiranih aktivnosti za ispunjenje uvjeta postavljenih pred BiH od strane NATO saveza.

U kontekstu obrambene bilateralne suradnje obostrano je istaknuto da je u proteklom razdoblju ona bila na zadovoljavajućoj razini te da bi bilo obostrano korisno intenzivirati ju u budućnosti, posebno u području obuke i školovanja, priopćeno je iz MO BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije