Dopredsjednik Republike Srpske

Josip Jerković primio izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije RH predvođeno županom Božom Galićem

izaslanstvo
12.07.2016.
u 15:10

Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković primio je danas u službeni posjet izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije Republike Hrvatske, predvođeno županom Božom Galićem.

Budući su još velike potrebe za obnovom obiteljskih kuća na području Republike Srpske a donatora sve manje, pokrenuo sam projekt „Jedna HR županija jedna obnovljena kuća u BiH“ na način da svaka od županija u RH obnovi jednu obiteljsku kuću. Projekt se realizira u suradnji sa Savezom za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, po principu obnove „ključ u ruke“. Upravo Vukovarsko-srijemska županija na čelu sa županom Božom Galićem prva je potpisala ugovor. Prilikom moje posjete županiji prošle godine dogovorili smo detalje oko provedbe predmetnog projekta, te smo također tom prigodom dogovorili uzvratni posjet župana Banja Luci. Što se danas i dogodilo izjavio je dopredsjednik Jerković.

Sa radošću sam prihvatio poziv dopredsjednika Jerkovića i iznimno mi je drago da sam danas u Banja Luci. Mi iz Vukovarsko-srijemske županije znamo dobro što znaći obnova obiteljskih kuća, povratak i oživljavanje održivog povratka. Obnova jedne obiteljske kuće mali je doprinos županije. Trenutne olakotne okolnosti koje mi u našoj županiji imamo su mogućnost korištenja sredstava fondova EU, uz prethodnu dobru pripremu projekta. Danas smo zajednički dogovorili možebitnu edukaciju u RH mladih ljudi iz RS-a koji bi mogli na vrijeme biti spremni pripremati projekte iz prekogranične suradnje, predpristupnih fondova, te svih drugih mogućih izvora sredstava a sve u cilju oživljavanja kvalitete života i ekonomije na ovim područjima BiH, izjavio je župan Galić.

Posjeti su nazočili suradnik dopredsjednika RS Mario Zeko, izaslanici u Klubu Hrvata Vijeća naroda RS Ivo Kamenjašević i Mijo Perkunić, zamjenik župana Željko Cirba, savjetnik župana Grgo Krajina, predstojnik ureda župana Marinko Beljo i vijećnik u županijskoj skupštini Josip Dabro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?