izvješće

Još 2.190 predmeta ostalo za pregled revizora

07.06.2018.
u 16:04

Federalna vlada prihvatila je informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje 1. siječnja - 31. ožujka 2018. godine koja će biti dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH, uredima MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu i bit će objavljena na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Revizorski timovi su u prvom tromjesečju 2018. godine okončali postupak kontrole u ukupno 779 predmeta, od čega 68 predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu, 351 korisnika prava na obiteljsku invalidninu i 273 predmeta korisnika koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima. Od toga 87 su predmeti korisnika prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu dodjeljenog najvišeg ratnog priznanja ili odlikovanja. U svih 779 predmeta postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje uvjerenja na Obrascu FMB 1.

Inače, od početka primjene Zakona o reviziji do 31. ožujka 2018. godine postupak kontrole je okončan u 138.865 predmeta korisnika nekog od prava ostvarenog na osnovu propisa koji podliježu reviziji, a još 2.190 je ostalo za pregled.

Također, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata dana je suglasnost na izmjene Dinamičkog plana realizacije Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje svibanj-prosinac 2018. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?