svečanost u Žepču

Jonathan Moor na otvaranju Parka mira u Žepču

Jonathan Moor
29.11.2016.
u 17:32

„Čast nam je opet biti ovdje s vama, vi ste uvijek na umu svih nas iz Misije OESS-a i nadam se da ćemo svi zajedno moći uživati u miru, kako ovdje, tako i svugdje u BiH“, rekao je Moore

Prigodnom svečanosti i koncertom u Žepču je danas otvoren „Park mira“, a predstavnici žepačkih vjerskih zajednica Izet ef. Efendić, protojerej Zoran Živković i velečasni Predrag Stojčević, zajedno su u parku zasadili 'drvo mira'.

„Projekt po projekt ljepše naše Žepče, a koji god projekt da završimo bilo da je on ekološki, gospodarski, kulturni, sportski, svaki doprinosi boljim uvjetima. Pored suvremene tehnologije koju će svi ovdje koristiti, na nama je da ovaj park mira proširimo na cijelo područje općine Žepče, da multietničku i međureligijsku suradnju mi izgrađujemo i da po tome budemo primjer svima u BiH“, istaknuo je općinski načelnik Mato Zovko.

Šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore zahvalio se na srdačnom gostoprimstvu koje osjeti svaki put kada dođe u Žepče, a posebno se zahvalio općinskom načelniku, vjerskim službenicima i kolegicama i kolegama iz MRV.

„Čast nam je opet biti ovdje s vama, vi ste uvijek na umu svih nas iz Misije OESS-a i nadam se da ćemo svi zajedno moći uživati u miru, kako ovdje, tako i svugdje u BiH“, rekao je u svom obraćanju Jonathan Moore.

U krugu Srednje mješovite škole, postavljena je takozvana „pametna klupa" za koju su sredstva osigurali Odbor za međureligijsku suradnju Žepče i Misija OESS-a u BiH. Pametna solarna klupa, koja je energetski neovisna zahvaljujući punjenju na solarnu energiju, pružit će korisnicima mogućnost bežičnog i USB punjenja elektronskih uređaja.

Uime domaćina direktor SMŠ Žepče Zijah Malićbegović zahvaljio se svim donatorima koji su sudjelovali u postavljanju „parka tolerancije, parka ljubavi, jer sve što doprinosi vama djeco, dragi učenici, doprinosi i nama kao menadžmentu škole“.

Nakon otvaranja Parka mira upriličen je "Drugi humanitarni koncert za djecu i odrasle s posebnim potrebama", na kojem su učešće uzeli Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ iz Sarajeva, kor Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, ženska vokalna skupina „Emptianae“ Žepče, te učenici Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije