Šef Delegacije EU i posebni predstavnik EU

Johann Sattler sutra u posjeti Tuzli

04.06.2020.
u 14:20

Šef Delegacije EU i posebni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Johann Sattler će u petak, 5. lipnja 2020. godine posjetiti Tuzlu.

Tijekom ovog posjeta, veleposlanik Sattler će uručiti medicinsku opremu Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, koja uključuje respirator za intenzivnu njegu i anesteziju, te veću količinu zaštitnih odijela i maski. Nabavku opreme je financirala Europska unija u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19, ukupne vrijednosti 7 milijuna eura, kojeg
provodi UNDP BiH.

Nakon toga, Sattler će otvoriti novu zgradu Općinskog suda u Tuzli koja je izgrađena sredstvima Europske unije. Tom prilikom, Sattler će kratko posjetiti zgrade Županijskog suda i Županijskog Tužiteljstva u Tuzli, koje su također obnovljene uz pomoć EU. 

Ukupna pomoć EU za saniranje zgrada sudova i tužiteljstava u cijeloj BiH iznosi 20 milijuna eura, s ciljem podrške jačanju vladavine prava u BiH.

Tijekom posjeta, Sattler će se sastati i s predstavnicima vlasti Tuzlanske županije i grada Tuzla, kao i posjetiti  prostorije Međunarodne komisije za nestale (ICMP) - Identifikacijski projekt Podrinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?