posjetio Mišin Han

Jerković ponudio pomoć hrvatskim povratnicima kod Banje Luke

Josip Jerković
03.02.2017.
u 15:59

Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, predsjedatelj Općinskog vijeća Derventa Marijan Kljajić i savjetnik dopredsjednika Republike Srpske Mario Zeko posjetili su danas povratničko naselje Mišin Han kod Banja Luke, te razgovarali s povratnicima i župnikom fra Miroslavom Kljajićem.

Fra Miroslav Kljajić upoznao je entitetskog dopredsjednika sa stanjem u župi, brojem povratnika i potrebama za obnovom, te sa svakodnevnim problemima s kojima se susreću u tom mjestu.

Zadnji snijeg i niske temperature pokazale su kako je teško živjeti u manjim mjestima, a pogotovo povratničkim, priopćeno je iz Jerkovićevog ureda. 

- Često smo ostajali bez električne energije, a kao razlog nestanka se navodi slaba i dotrajala elektro mreža. Nekoliko dana zbog neočišćenog snijega nisam mogao izaći iz župne kuće, a svakodnevno sam potreban svojim župljanima, mahom starijoj populaciji. Ovom prigodom želim se zahvaliti dopredsjedniku Jerkoviću koji se zauzeo kod nadležih u 'Elektrokrajini' i gradu Banja Luka, kako bi se otklonili problemi nestanka električne energije i čišćenja prometnica kroz Mišin Han – rekao je Fra Kljajić.

Nakon razgovora s hrvatskim povratnicima i župnikom u Mišinom Hanu, Jerković je rekao kako je slična situacija u svim povratničkim mjestima u RS.

Istaknuo je da postoji još dosta interesa za povratak i podnešenih zahtjeva za obnovom, ali je sve manje donatora.

- Osim ovih problema, tu su svakodnevni problemi s kojima se povratnici susreću. Uvijek naglašavam kako sam na raspolaganju svim povratnicima da se jave ako imaju kakvih životnih problema, kako bi ih pokušali otkloniti i omogućiti normalan život - naglasio je dopredsjednik RS-a Josip Jerković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?