Istraga traje

Jeleč: Pronaći ćemo tko je ukrao oružje iz vojarne u Bileći

 Anto Jeleč
08.03.2017.
u 08:52

Jeleč tvrdi da se sada ispituju svi oni koji su bili u dodiru s naoružanjem kako bi se vidjelo tko je što radio i tko je napravio eventualne propuste

Generalpukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, rekao je za Dnevni avaz da Vojna policija OSBiH zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) čini sve da pronađe naoružanje ukradeno iz vojarne u Bileći i otkrije počinitelje ovog krivičnog djela.

Jeleč je kazao kako je utvrđeno da je određena količina naoružanje iz skladišta ove vojarne nestala još u ponedjeljak i da je odmah naređena istraga i pokretanje disciplinskog postupka protiv svih osoba koje se dovode u vezu s bilo kakvim nepravilnostima.

Pojasnio je da su Oružane snage obavijestile i Tužiteljstvo BiH, koje je uključeno u istragu.

Iz Ministarstva obrane BiH jučer je službeno priopćen da je utvrđen nestanak šest pištolja „makarov" 9 milimetara, osam pištolja APi M84 7,65 milimetara, osam malih okvira za APi M84 7,65 milimetara, osam velikih okvira za APi M84 7,65 milimetara i tri okvira za pištolj „makarov".

- U tijeku je provedba istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH koju provode pripadnici vojne policije OSBiH, SIPA-e i Policijske stanice Bileća - priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

Jeleč tvrdi da se sada ispituju svi oni koji su bili u dodiru s naoružanjem kako bi se vidjelo tko je što radio i tko je napravio eventualne propuste.

- Ispituje se kako je moglo doći od ovoga. Ovo je krivično djelo, jer je riječ o nestalom naoružanju. SIPA već saslušava sve osobe. Bez obzira na to kakav će ishod istrage Tužiteljstva BiH biti, mi ćemo te ljude procesuirati i kazniti. Ovdje nikada nije samo jedna osoba u pitanju, ali sada je važno da se oružje što prije pronađe, a disciplinski postupci protiv nekoliko osoba već su pokrenuti - kaže Jeleč.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije