Jeleč:

Ako je netko pogriješio, onda će i odgovarati

Jeleč
14.01.2017.
u 10:11

Načelnik Zajedničkog štaba (ZŠ) Oružanih snaga (OS) BiH, generalpukovnik Anto Jeleč rekao je za „Avaz" da će svi oni za koje se utvrdi da su pogriješili kada je u pitanju procedura u vezi s sudjelovanjem OSBiH u obilježavanju dana RS za to i odgovarati, pa „bio to vojnik ili general".

Jeleč, kojeg je Ministarstvo obrane BiH zadužilo da uradi temeljitu analizu o dešavanjima u Banjoj Luci, kaže da „ne misli nikome sjeći glave", ali da će analiza utvrditi tko je šta i kako radio, a posebno se to odnosi na starješine u OSBiH.

Kaže da će analiza biti završena za deset dana.

- Smatramo da smo sve uradili sukladno procedurama i pravilnicima i da smo ispoštovali ono što je Predsjedništvo BiH tražilo. Ali vidjet ćemo šta će analiza, neko to naziva istragom, pokazati. Sve će se analizirati - kaže Jeleč.

Prema njegovim riječima, nema šanse da će vojnici snositi bilo kakve sankcije za ono što im je naredio vrhovni komandant, a to je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

- Ako se pokaže da je netko pogriješio, da je prekršio propise, onda će on i odgovarati. Tu prvenstveno mislim na starješine, jer vojnicu slušaju naredbe. Ponavljam, ako je bilo grešaka, krivac ima da i odgovora - ističe Jeleč.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?