svidjet će vam se

JEFTINI SASTOJCI, A BOGAT OKUS: Starinski recept za kolač s grizom i jabukama

ilustracija
05.11.2021.
u 08:45

Ako volite kolače s jabukama, onda ne smijete propustiti da probate ovaj kolač s grizom, orasima i džemom. Starinski recept za kolač s jabukama, orasima i grizom kakav su pravile naše bake. 

Na prvi zalogaj vratit će nas u detinjstvo i neka bezbrižna vremena. Kod bake se uvijek dobro jelo, nije važno jesu li u pitanju domaća peciva i kruh, ili ručak, ili uvijek savršeno ukusni kolači spremljeni s puno ljubavi. Sada i vi isprobajte stari i dobro provjereni recept za kolač koji će vam se svidjeti na prvi zalogaj, piše Stvarukusa.

Sastojci:

3 jajeta 
1 šolja šećera 
1 šolja griza 
1,5 šolja mljevenih oraha 
1 šolja mlijeka 
1/2 šolje ulja 
3 jabuke 
3 kašike brašna 
1 kesica praška za pecivo

Za dekoraciju: 

džem 
mljeveni orasi 

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte šećer i griz i nastavite mutiti iza svakog dodavanja. Zatim dodajte orahe, mlijeko i ulje. Cijelo vrijeme mutite. Na kraju dodajte rendane jabuke. Kad to sjedinite dodajte brašno i prašak za pecivo i nastavite mutiti. 
Tepsiju nauljite i pospite brašnom. Sipajte smjesu i pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečen kolač premažite džemom i pospite orasima. 


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?