spoj čokolade i višanja

JEDNOSTAVNO NAJBOLJA: Čokoladna torta s višnjama je pravi raj za nepce, obožavaju je sve generacije!

Dnevno.hr
17.02.2022.
u 19:50

Fenomenalan spoj čokolade i višanja!

Sastojci:

2 jaja

130 g šećera

50 g brašna

50 g kakaa

200 g višanja bez koštica

300 ml slatkog vrhnja

1 vrećica želatine

200 g krem-sira

250 g čokolade za kuhanje

30 ml ulja

Priprema:

U posudu ubacite jaja i dodajte 70 g šećera pa mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovicu pripremljenog kakaa i brašno pa miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine, piše Dnevno.hr

Prebacite smjesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

U lončić stavite želatinu i ulijte 50 ml vode. Kada voda proključa, sklonite lončić s vatre.

U posudu ulijte slatko vrhnje, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstoću. U šlag dodajte malo želatine pa izmutite mikserom. Preostalu želatinu dodajte u posudu s krem-sirom.

Dodajte preostali kakao i promiješajte sastojke. Smjesu ulijte u posudu sa šlagom pa izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se nadjev ne sjedini.

Nadjev nanesite na biskvit u kalupu. Čokoladu otopite s malo ulja te  je nanesite na nadjev u kalupu.

Stavite tortu u hladnjak da se stegne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije