Recepti

Jednostavne domaće kiflice sa sirom i šunkom

19.09.2022.
u 12:34

Odličan izbor za zalogaj na zabavama i rođendanima, slane kiflice uvijek su dobra ideja za doručak, večeru, mali snack na poslu ili druženja s društvom

Za sve one koji obožavaju tijesto, kiflice sa šunkom i sirom su prava poslastica. Izvana hrskave, unutra mekane kao oblak, a tijesto ukusno, da ljepše sigurno nisi probala.  Ove kiflice možeš puniti raznim drugim nadjevima, slatkim ili slanim.

Sastojci: 

Za tijesto: 

500 g brašna 
1/2 suhog kvasca 
2 mala žlice soli 
1 mala žlica šećera 
100 g kiselog vrhnja 
125 ml voda 

Za punjenje: 

16 kriški kuhane šunke 
16 kriške goude 
1 jaje


Priprema: 

- U većoj posudi pomiješati brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutiti s toplom vodom i polako usuti brašno. Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna ili tople vode ako je presuho. 
- Dobiveno tijesto podijeliti na dvije lopte i svaku razvaljati u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvući rukama, na širi dio položiti po krišku šunke i sira pa uviti u kiflicu. 

- Poslagati ih na lim obložen masnim papirom, premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom ili lanom. 

- Ostaviti kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c. Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta. Dobar tek!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije