Predsjednik RS-a govori o stanju u ovom entitetu

Jednom izgubljena pozicija više nikad neće biti vraćena

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
04.03.2014.
u 09:20

Ako je RS nekome cilj i mogući plijen, onda nije točno da ona nije ugrožena

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da je političko jedinstvo i puno razumijevanje između političkog rukovodstva RS-a i naroda sačuvalo i održalo Republiku Srpsku, spriječilo daljnji prijenos nadležnosti, reformu policije i zaustavilo sve planirane procese centralizacije. “To jedinstvo bila je nerješiva prepreka za sve, strane i domaće mešetare koji su u razdoblju od 2006. do danas planirali završiti priču s RS-om. Ova vlast i ova politika, ali prvenstveno ogromna podrška naroda za tu politiku, bila je presudna da se to ne dogodi, i da umjesto RS počnu problemi za BiH”, istakao je Dodik u intervjuu Srni.

Opasan fenomen

On je naglasio da su RS i njen narod suočeni s veoma opasnim fenomenom, gotovo nezabilježenim u povijesti. “To je fenomen u kome se s jedne strane tvrdi da za RS nema nikakve opasnosti, da je on trajan i sačuvan, i da su sve priče o njegovoj ugroženosti samo izmišljotina vlasti da bi skrenula priča s ekonomske situacije. S druge strane, tvrdi se da je RS ekonomski uništen i da je zbog toga na rubu propasti i lak plijen svakom vanjskom neprijatelju, kako u FBiH, tako i nekoj eventualnoj široj akciji međunarodnog karaktera”, rekao je predsjednik Dodik.

Realni problemi

On je rekao da će vlast u RS-u i u idućem vremenu nastaviti se baviti realnim problemima građana na najbolji mogući način i koliko to opći uvjeti budu dopuštali. “Ali, ako odustanemo od naše sadašnje politike obrane i očuvanja RS-a, nikada više u povijesti nećemo dobiti priliku za popravni ispit. Jednom izgubljena pozicija više nikada neće biti vraćena. A građani najbolje znaju, žele li živjeti u nekoj BiH bez RS-a. Vide li oni tu perspektivu za sebe i svoju djecu. Danas, čak i kad je teško, mi smo svoji na svome. Je li to iko zaboravio, je li razmišljao što znači ne biti svoj na svome”, istakao je Dodik.     

Komentara 1

MA
mate45
16:01 04.03.2014.

Jadan je taj život koji ti zagovaraš

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?