Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Jednokratna pomoć umirovljenicima isplatit će se u kolovozu

24. lipnja 2021. u 18:02 0 komentara 566 prikaza
umirovljenici

Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH Redžo Mehić izjavio je danas za Fenu da će jednokratna pomoć za umirovljenike biti obračunata uz mirovinu za srpanj i isplaćena 5. kolovoza ove godine.

Podsjetio je da je održan sastanak između predstavnika Saveza i Vlade FBiH na kojem su oni obrazložili svoje najskromnije zahtjeve za pomoć umirovljenicma. A ovo je bio nastavak razgovora koji su započeti 26. ožujka. 

Mehić je naveo da su zbog ekonomskih kretanja i ukupne situacije umirovljenici uskraćeni za redovito usklađivanje mirovina, jer su oba faktora na osnovu kojih se vrši usklađivanje negativna - rast BDP-a i rast troškova života.

Istaknuo je da im je Vlada ponudila podršku za prevazilaženje teškog materijalnog statusa umirovljenika u vidu jednokratne pomoći. 

Pojasnio je da će ta podrška biti diferencirana za dvije grupe umirovljenika - od onih s najnižom mirovinom do onih sa zajamčenom i ostale između te kategorije do onih s najvišim mirovinama. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.