mladi hrvatski poduzetnik

Jedna od najvećih svjetskih agencija objavila opširan tekst o 'superautomobilu' Mate Rimca

Rimac
07.03.2016.
u 09:28

Francuski AFP objavio je veliku priču o poslovanju Mate Rimca u kojoj mladog hrvatskog poduzetnika ocrtava u superlativima

Njegovo ime stoji iza prvog električnog superautomobila na svijetu i dobiva međunarodne pohvale zbog svoje genijalnosti, no za 28-godišnjeg Matu Rimca iz Hrvatske sve je počelo kao hobi iz garaže, piše jedna od najuglednijih svjetskih agencija, francuski AFP u članku 'Električni superauto mladom Hrvatu donio svjetsku slavu'.

"Želimo biti najbolji na svijetu u onom čime se bavimo, mi mijenjamo svijet" izjavio je za AFP Rimac, koji ima svoju tvornicu u Svetoj Nedelji.

Ovog, kako navodi AFP, samopouzdanog no skromnog poduzetnika Politico Europe u prosincu je imenovao jednim od 28 ljudi koji 'oblikuju, tresu i mijenjaju Europu'.

Prošlog tjedna na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, Rimac je predstavio najbrži električni automobil, produkcijski Concept One i prototip njegova 'zločestog brata blizanca', još moćniji Concept S.

Mnogi su očekivali da će uspjeh Matu Rimca odvesti u SAD, Njemačku ili Italiju, ali on inzistira da posao ostane u Hrvatskoj, piše AFP.

"Želim to ovdje raditi... tvrdoglav sam. Mislim da je moguće i mislim da zasad ide dobro",  kazao je Rimac koji namjerava sagraditi još jednu tvornicu u Svetoj Nedelji dok broj zaposlenika ove godine planira udvostručiti na 300. 

"Pomažemo da se svijet pokrene na struju. Naš je cilj implementirati ove tehnologije i pomoći drugim industrijama da počnu raditi na struju", istaknuo je Rimac za AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?